Grøn julemad: Kartoffelterrin


Til 4 personer

 

4 store bagekartofler

100 g smør

2-3 kviste timian

salt og friskkværnet peber

4 skalotteløg

1 spsk smør

 

Dagen før

Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Lad dem snurre på en pande i smørret, til de begynder at blive møre.

Læg skiver af kartoffel oven på hinanden i et ildfast fad med lidt timian samt salt og peber imellem lagene. Læg et stykke bagepapir over. Kom noget tungt oven på, så kartoflerne ligger under pres. Sæt fadet i køleskabet til næste dag.

Næste dag

Skræl skalotteløgene, og skær dem i halve. Steg dem på en pande i smør med skæresiden nedad, indtil de er let brankede. Drys med salt og peber.

Tag kartoflerne ud af køleskabet, og skær dem derefter i 4 aflange stykker, steg dem på en grillpande, til de er blevet mørkt gyldne og sprøde. Server med løgene til.